Поліція організувала пункти допомоги водіям через негоду

Поліція організувала пункти допомоги водіям через негоду

Фото
Укрінформ
У зв'язку зі складними погодними умовами поліція організувала пункти допомоги водіям. Такі пункти почали діяти у Київській, Вінницькій, Житомирській, Черкаській та Кіровоградських областях. Крім того, поліцейські супроводжують організовані колони вантажівок. 

Як заявив заступник голови Національної поліції - керівник патрульної поліції Олександр Фацевич, зараз найбільш проблемною є Київська область, на автошляхах якої утворилися затори, повідомляє прес-служба Нацполіції.

«Ситуація контрольована. Ми частково пустили рух, нарядами патрульної поліції супроводжуємо та організовуємо колони вантажного транспорту, щоб забезпечити їх безперешкодний проїзд через Київ по маршруту руху вантажного транспорту», - зазначив  Фацевич, додавши, що в такий самий спосіб проблема проїзду транспорту знімається і на інших напрямках від столиці.

Заступник глави Нацполіції зазначив, що певні ускладнення в русі можуть виникати внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Зокрема, упродовж минулої доби в державі зафіксовано 1315 ДТП, з них 143 - з потерпілими. У Києві сталося 367 ДТП, з яких з потерпілими - 13.

Зараз на території столиці і Київської області працює близько 60 екіпажів патрульної поліції. Поліцейські забезпечують безпеку на дорогах, супроводжують вантажний транспорт, а також забезпечують безпеку в місцях стоянки вантажівок.

«Залучено кілька підрозділів поліції: поліція Києва, підрозділи управління превентивної діяльності Київської області, управління патрульної поліції у Вінницькій, Житомирській областях, підрозділи груп реагування патрульної поліції. Вони працюють злагоджено та скоординовано», - наголосив  Фацевич.

Водночас він зазначив, що поліцейські допомагають учасникам руху, які потрапили у складну ситуацію через погодні умови. Вони розвозили гарячий чай водіям, які знаходилися на під'їзді до Києва.

«Чим можемо - надаємо допомогу. Зараз ми сформуємо колони з перевізників для того, щоб провести через Київ, не створивши у місті затори та не допустивши дорожньо-транспортних пригод», - зазначив Фацевич.

Читайте також: Сніжний колапс: Гройсман доручив авіацією відстежувати затори

Він також повідомив, що пункти допомоги працюють на межі Житомирської та Київської області, на в'їздах до Києва, а також у Житомирській та Вінницькій областях. Крім того, у зв'язку з погодними умовами, окрім Київської, частково обмежено рух у Вінницькій, Житомирській, Черкаській та Кіровоградських областях. Відтак заступник  глави Нацполіції закликав водіїв обмежити по можливості пересування власним транспортом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-