Суд відпустив священика, який напідпитку збив трьох дітей

Суд відпустив священика, який напідпитку збив трьох дітей

Укрінформ
Суд на Тернопільщині звільнив від кримінальної відповідальності священика, який ще влітку, перебуваючи за кермом у нетверезому стані, збив трьох підлітків.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

«Олег Мирзаєв досі є настоятелем храмів Святої Трійці в с. Татаринці, Св. арх. Михаїла в с. Якимівці Лановецького району. Місцеві люди розповіли, що на ці церковні посади він приступив десь півроку тому. Власне, майже відразу після цього скоїв страшну аварію у сусідній Нападівці. Опівночі водій автомобіля Ford Transit, який рухався дорогою з села до районного центру Ланівці, не впорався з керуванням і збив трьох пішоходів. Хлопці йшли обабіч дороги, причому з протилежного від руху автомобіля боку», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Києві таксі врізалося в патрульну машину, постраждали двоє поліцейських

Внаслідок ДТП у 15-річного Павла медики виявили закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забійну рану потилиці, закритий перелом лівої гомілки, у 16-річного Ігоря теж травми голови, струс і перелом гомілки. Повідомлялося, що отримав травми і третій з підліток, однак в обвинувальному акті, який згодом скерували до суду, серед потерпілих він не значився.

Свідки ДТП повідомили, що водієм автівки був місцевий священик. У поліції підтвердили цю інформацію, а експертиза надала висновок: у крові священика виявили 2,58 проміле алкоголю. Окрім того, після ДТП отець і сам визнав, що вживав спиртне.

І ось у Лановецькому райсуді винуватця резонансної аварії звільнили від кримінальної відповідальності.

Виявляється, неповнолітні потерпілі та їхні законні представники не мали до священика жодних претензій, мовляв, матеріальну та моральну шкоду він компенсував добровільно у повному обсязі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-