Паводок на Закарпатті: у ДСНС пояснили, чому селяни перекрили дорогу

Паводок на Закарпатті: у ДСНС пояснили, чому селяни перекрили дорогу

Укрінформ
У закарпатському селі Вільхівка, жителів якого вчора евакуювали через вилив річки Боржава, воду відкачали із половини затоплених осель.

Проте люди вдень перекривали дорогу, бо їм видавалося, що рятувальники погано працюють, повідомила кореспондентові Укрінформу прес-секретар УДСНС у Закарпатській області Наталя Батир.

«Так, сьогодні у Вільхівці справді був факт перекриття дороги місцевими жителями. Люди скаржилися на те, що рятувальник та водники начебто погано працюють та не відчакують воду із їхніх дворогосподарств. Насправді, там працювало кілька бригад, справа в тому, що річка прорвала дамбу та змінила своє русло – вода текла селом, течія була надто швидкою, воду неможливо було відкачувати. Згодом в Вільхівку прислали більше рятувальної техніки – працювали 6 мотопопм та надсильні станції, які відкачують 110 л води в секунду. Наразі із понад двох сотень затоплених осель половину звільнили від води. Ситуація стабілізується, люди заспокоїлися", - сказала вона.

Читайте також: У Мукачеві паводки “не пустили” дітей до школи

За оперативними даними ДСНС, на Закарпатті паводкова ситуація контрольована: лишаються підтопленими 293 (було -1023) дворогосподарства; 112 (було - 313) підвальних приміщень; 1 тис. 760 га ( було - 2 тис. 407 га) сільгоспугідь.

Окрім цього відключено від електропостачання 9 населених пунктів повністю та 5 частково (Мукачівський, Воловецький, Тячівський та Міжгірський райони).

Внаслідок підтоплення 24 свердловин Мукачівського водозабору (смт. Чинадієво) тимчасово призупинено централізоване водопостачання близько 12 тисяч мешканців м. Мукачево ( всього проживає 86 тис. 257 осіб). Місцевою владою населення забезпечується бутильованою водою. Відновити водопостачання планується до 17 год. 18 грудня.

Автомобільні дороги, які були перекриті через перелив річок на дорожнє полотно, від води звільнені та відкриті до проїзду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-