"Кривдник" радянських пам'ятників відсудив у держави 49 тисяч за СІЗО

Укрінформ
Запорізький блогер Юрій Гудименко відсудив у держави 49 тисяч компенсації за позбавлення волі в період правління Януковича, коли після підриву в Запоріжжі пам'ятника Сталіну біля офісу КПУ був поміщений у СІЗО на 2 місяці.

Про це він написав у Facebook.

"Рішення про виплату мені 49 тис. грн компенсації за затримання та тримання під вартою з політичних мотивів виніс напередодні - 14 грудня - Запорізький апеляційний суд. Спочатку я, звернувшись за порадою знайомого адвоката до суду, наполягав на оцінці моральних і матеріальних збитків у 1 млн грн, проте суд першої інстанції скоротив цю суму до 97 тис. грн, а апеляційний суд, куди звернулися і ми, і прокуратура - до 49 тис. грн", - повідомив Гудименко.

При цьому блогер зауважив, що оскаржувати ухвалене Запорізьким апеляційним судом рішення не має наміру, оскільки "завдання було отримати не гроші,  а визнання від держави її неправоти".

Гудименко припускає, що процес виплати йому компенсації розтягнеться "мінімум на півроку" і заявляє, що всі отримані кошти направлятиме на благодійні цілі. "Наприклад, на щось, пов'язане з просвітою про злочини комунізму в рідному Запоріжжі або взагалі в Україні", - уточнив він.

Читайте також: Злочини сталінського режиму є спільною трагедією України та Польщі - Клімкін

Як повідомлялося, не довівши причетність Гудименка до підриву пам'ятника Сталіну, в 2011 році його звинуватили в тому, що він облив фарбою пам'ятник Дзержинському (нині демонтований). За це йому дали два роки умовно. Згодом його виправдали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-