Віце-мер Харкова пояснив причини обшуків у міськраді

Віце-мер Харкова пояснив причини обшуків у міськраді

Укрінформ
Обшуки, які відбулися в будинку Харківської мерії 14 грудня, стосуються діяльності "певних комерційних структур".

Про це в ефірі "Громадського радіо" заявив перший віце-мер Харкова Ігор Терехов.

"У будинку мерії обшуків як таких не було, були обшуки, які проводилися за рішенням суду Харківською обласною прокуратурою за підтримки Національної поліції в Управлінні комунального майна. Це не стосується як такої діяльності управління, а йдеться про певні комерційні структури, тому ті вилучення, які були проведені, проводилися довго. Існував перелік певних документів, я про це знаю. Робочий процес, нічого страшного. Ми вже звикли до обшуків, до проведення оперативних заходів", - зазначив Терехов.

За його словами, він не пов'язує обшуки з приналежністю до певних політичних сил.

"Я не вважаю, що ми маємо бути політично ангажованими, є певні питання, які розслідує прокуратура. Вона отримала судові санкції на проведення вилучення та обшуків, тому їм ніхто не заважав. Все пройшло тихо, спокійно, толерантно", - додав Терехов.

За його словами, обшуки пов'язані з комерційною діяльністю приватних підприємств, "з якими фонд комунального майна здійснює діяльність".

Читайте також: У мерії Харкова - знову обшуки

Як повідомляв раніше Укрінформ, 14 грудня слідчі прокуратури Харківської області провели санкціоновані обшуки у приміщенні Харківської міськради. Обшуки відбулися в рамках досудового розслідування за ст. З64 (перевищення службових повноважень) КК України.

24 березня заступнику мера Харкова Тетяні Овінниковій повідомили про підозру у здійсненні у складі організованої групи кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 і ч. 2 ст. 364 КК України, тобто пособництві у незаконному заволодінні шахрайським шляхом земельними ділянками на території Харкова на користь третіх осіб.

13 травня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про отриманий у суді дозвіл на арешт віце-мера Харкова Тетяни Овінникової, звинуваченої у земельних махінаціях. Суд в Києві обрав їй запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із заставою на суму 30 млн грн. Протягом п'ятьох днів за Овінникову внесли заставу. За словами адвоката Юлії Плетньової, захист має намір домогтися виправдального вироку в суді, оскільки "інкриміновані дії Овінникової не входили до її посадових обов'язків, а всі рішення щодо землі ухвалюються голосуванням депутатів на сесіях".

15 вересня 2016 року правоохоронці провели обшуки у Харківській міськраді та готелі "Національ", де проживає мер Харкова Геннадій Кернес. За словами генпрокурора Юрія Луценка, обшуки пов'язані з кримінальною справою щодо організації схеми по розкраданню 654 га землі Харкова на суму 4 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-