У Харкові горів студентський гуртожиток, евакуювали 45 осіб

У Харкові горів студентський гуртожиток, евакуювали 45 осіб

Укрінформ
Рятувальники під час пожежі у студентському гуртожитку в Слобідському районі Харкова евакуювали з будівлі 45 людей. Двоє чоловіків госпіталізовано, один з них - електрик - отримав опіки.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів керівник прес-служби Головного управління ГСЧС у Харківській області полковник Ігор Лупандін.

"Повідомлення про пожежу в одному зі студентських гуртожитків на вул. Молочній, 3 надійшло до Служби порятунку «101» вчора о 22:00. Будівля гуртожитку 16-поверхова. В повідомленні йшлося про загоряння на першому поверсі. На місце виклику відразу було направлено два відділення чергової варти 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини, це 10 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки ДСНС", - зазначив Лупандін.

За його словами, під час проведення розвідки встановлено, що пожежа виникла у підсобному приміщенні обслуговуючого персоналу і перекинулась на коридор: "Загальна її площа складала 5 кв. м".

Читайте також: У Канаді - масове отруєння чадним газом, понад 40 постраждалих

"Ще до прибуття рятувальників студенти самостійно допомогли вийти на свіже повітря чоловіку 1954 року народження - електрику за фахом. Він отримав опіки тулуба та правої верхньої кінцівки і був госпіталізований до 4-ї міської лікарні швидкой допомоги", - додав Лупандін.

За його словами, пожежа утворила сильне задимлення, тому рятувальники організували евакуацію мешканців гуртожитку.

"Під наглядом газодимозахисників з небезпечної зони було виведено 45 студентів. Одному з них, 1997 року народження, стало зле, і він звернувся за допомогою до медиків швидкої. Після огляду студент з отруєнням чадним газом був відправлений до 2-ї міської лікарні", - пояснив Лупандін.

За його словами, пожежу локалізовано о 22:21, а о 22:57 – ліквідовано: "Причина виникнення пожежі з’ясовується".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-