В одній з найвідоміших військових частин комбриг напав з ножем на свого заступника

В одній з найвідоміших військових частин комбриг напав з ножем на свого заступника

Укрінформ
У 92-й окремій механізованій бригаді Збройних сил України проводиться службове розслідування за фактом конфліктної ситуації, яка виникла між двома офіцерами бригади. 

Про це повідомляє Оперативне командування “Схід” Збройних сил України

“За результатами службового розслідування буде ухвалено правове рішення”, - йдеться в повідомленні.

 Як повідомило видання NewsRoom з посиланням на джерела в правоохоронних органах, в Харківській області командир 92-ї окремої механізованої бригади наказав бійцям вбити свого заступника, пообіцявши обставити це як дезертирство.

Інцидент стався після Дня Збройних сил України, з 6 на 7 грудня в Чугуєві на території військової частини 050192-ї омбр. У нападі на заступника Б. брали участь двоє військовослужбовців. Сам командир бригади нібито намагався вдарити підлеглого ножем, проте той ухилився, зміг піднятися, вибити двері і втекти. Надалі він звернувся за медичною допомогою і був госпіталізований.  

Як повідомив  кореспонденту Укрінформу військовий комісар Харківського облвійськкомату полковник Юрій Калгушкін, постраждалий у конфлікті заступник комбрига знаходиться в Харківському військовому госпіталі, його стан стабільний. Комбриг поки що не відсторонений і виконує свої обов'язки.

"Для всіх, хто в темі, конфлікт і його обставини стали страшною новиною. Знаю обох, заступника - він полковник - знаю не менш 10 років, він завжди характеризувався дуже добре. Самого комбрига, він підполковник, знаю набагато менше, до півроку, після того, як він, учасник АТО, був призначений на свою посаду ", - додав Калгушкін.

За його словами, розслідування триватиме не менше десяти днів. 

Читайте також: У львівському магазині помер іноземний військовий

92-а окрема механізована бригада ЗСУ є однією з найвідоміших військових частин України. Саме її бійці  у травні 2015 року  захопили в полон російських ГРУшників  Олександрова і  Єрофєєва. За час  проведення АТО понад 6000 армійців під прапором 92-ї окремої механізованої бригади  пройшли бойове хрещення на Донбасі. За останні три з половиною роки загинули 48 воїнів бригади, ще близько 230 дістали поранення. 11 листопада військовослужбовці бригади вдруге за три роки АТО повернулися в пункт постійної дислокації для відновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-