У Сумах заарештували підозрюваного у підготовці теракту на військовому об’єкті

У Сумах заарештували підозрюваного у підготовці теракту на військовому об’єкті

Укрінформ
Прокуратурою Сумської області погоджено повідомлення про підозру 41-річному сумчанину, який намагався скоїти терористичний акт на одному з військових об’єктів у День Збройних сил України.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Cумської області Наталія Науменко.

„На даний час встановлено, що підозрюваний отримав завдання від кураторів, відповідно до якого він мав 6 грудня поточного року скоїти терористичний акт на одному з військових об’єктів м.Суми. Вибуховий пристрій, еквівалентний майже двом кілограмам тротилу, підозрюваний забрав із обумовленого місця в парку культури та відпочинку імені І.М. Кожедуба в місті Суми. Вже наступного дня співробітники СБУ затримали його під час спроби закласти вибухівку під військовим об’єктом. У п’ятницю, 8 грудня 2017 року, за клопотанням слідчого, погодженого з прокурором, зловмиснику обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, - зазначила Науменко.

Читайте також: Боснієць готував теракт на різдвяному ринку в Австрії - ЗМІ

За її інформацією, дії підозрюваного кваліфіковано за ч.2 ст.15 / ч.2 ст.258 (закінчений замах на вчинення терористичного акту за попередньою змовою) КК України.

Чоловікові загрожує до 8 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-