"Бурштиновий" прокурор Боровик захистив дисертацію про боротьбу з корупцією

Укрінформ
Колишній заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик, якого затримали за корупцію у сфері нелегального видобутку бурштину, захистив дисертацію в Академії адвокатури України.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем`янчука.

У повідомленні йдеться, що 28 листопада Боровик захистив дисертацію на тему "Спеціальні види звільнення від кримінальної відповідальності за корупційні злочини".

Як повідомляє рівненський портал "Четверта Влада", колишній заступник прокурора Рівненської області працює викладачем у Міжнародному економіко-гуманітарному університеті. 

Незабаром у суді має розпочатися розгляд кримінальної справи, у якій він є головним фігурантом і звинувачується у покриванні нелегального видобутку бурштину.

Як повідомлялося, у липні 2016 року в Рівненській області силовики провели масштабну спецоперацію у справі про незаконний видобуток бурштину.

Було вилучено понад 160 тисяч доларів, 4,7 тисячі євро та 94,5 тисячі гривень. Правоохоронці за вечір провели 123 обшуки за місцем роботи і проживання фігурантів справи, а також у їхніх родичів. Слідчі вилучили чорнову бухгалтерію, зброю, схему розподілу коштів, офісну техніку, а також різноманітні прикраси, переважно – із золота, колекцію коштовних годинників та автомобіль, що належить одному з п’яти затриманих.

Унаслідок спецоперації поліції, СБУ та ГПУ був затриманий заступник облпрокурора Рівненської області Андрій Боровик.

Читайте також: Глава НАБУ розповів, коли "бурштинову справу" передадуть до суду

Екс-прокурору повідомили про підозру у вчиненні злочинів, які караються позбавленням волі:

ч.1 ст.255 (Створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину) – карається позбавленням волі на строк від п`яти до дванадцяти років;

ч.4 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі) – карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років;

ч.3 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр на територіях чи об`єктах природно-заповідного фонду) – карається обмеженням волі на строк від двох до п`яти роківабо позбавленням волі на той самий строк;

ч.2 ст.365 (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) – карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років;

ч.4 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою).

Раніше суд закрив провадження у справі про поновлення на роботі Боровика, доки не буде рішення суду у кримінальній справі. Адвокат Боровика подав апеляцію на це рішення.

З невідомих причин розгляд кримінальної справи, в якій фігурує Боровик, перенесли з Дарницького райсуду міста Київ до Сихівського райсуду міста Львів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-