В Укргідрометцентрі розповіли, коли зникне ожеледиця

В Укргідрометцентрі розповіли, коли зникне ожеледиця

Укрінформ
В Україні в найближчі дні очікується невелике потепління і мокрий сніг з дощем, а на заході мороз.

Про це повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Протягом найближчих днів температурний режим потихеньку підвищиться. Таким чином і сніговий покрив, і ожеледиця зникнуть, ситуація покращиться. Надалі ми очікуємо опади у вигляді дощу в більшості регіонів України, найбільша їх інтенсивність буде на території Чернігівської, Житомирської, Київської, Черкаської, Кіровоградської, Вінницької областей. А все, що західніше, частково Житомирська, Вінницька і на захід, то там випаде сніг, там буде збільшуватися сніговий покрив", - сказав він.

Читайте також: Ожеледиця у Києві: до лікарів звернулися майже 70 травмованих

За словами директора Укргідрометцентру, в більшості регіонів вдень очікується температура повітря від 3 до 9 градусів тепла, а в нічний час - до 0. На півдні вдень 10-12 градусів, а в західних областях мороз, в нічний час доби від -1 до -6, а вдень близько 0.

"У попередні дні фіксувалося зниження температури повітря до таких меж, як 5-6 градусів морозу. В результаті підстилаюча поверхня, включаючи асфальтове покриття, охолола до температури нижче 0. Незалежно від температури повітря, яка підвищиться, випадання рідких опадів призводить до замерзання на підстилаючій поверхні, так утворюється сильна ожеледиця", - підсумував він.

Нагадаємо, що в ДСНС заявили, що сьогодні і в найближчі дні в Київській області очікується ожеледиця. У зв'язку з цим рятувальники закликали громадян дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування на вулиці.

В "Укравтодорі" запевнили, що проїзд транспорту дорогами загального користування забезпечений незважаючи на ожеледицю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-