У Кропивницькому без тепла півсотні будинків, два дитсадки і школа

У Кропивницькому без тепла півсотні будинків, два дитсадки і школа

Укрінформ
У Кропивницькому "Кіровоградгаз" відключив від газопостачання п'ять котелень, залишивши без опалення 53 житлові будинки, два дитсадки і школу.

Про це повідомляє прес-служба міської ради Кропивницького.

"Внаслідок шантажу керівництва ВАТ «Кіровоградгаз» у Кропивницькому без газопостачання залишаються п’ять котелень... Підступні дії газовиків призвели до відключення теплопостачання у 53 житлових будинках. У холодних приміщеннях перебувають діти двох дошкільних навчальних закладів ДНЗ №37 і ДНЗ №16, учні ЗОШ №1", - йдеться у повідомленні.

Інформують, що роботу припинили модульна котельня на селищі Новому, котельні у мікрорайонах по вулицях Шатила, Родимцева, Робочій, Хабаровській.

Читайте також: "Чисту" енергію з соломи готові виробляти в Україні чеські інвестори

Напередодні, 27 листопада, міський голова Андрій Райкович повідомив керівника місцевої прокуратури Дмитра Прокопчука про вчинення ВАТ «Кіровоградгаз» кримінального правопорушення.

«Працівники ВАТ «Кіровоградгаз» розпочали протиправне відключення котелень КП «Теплоенергетик» та ДП «Кіровоградтепло» від газопостачання. Зазначені незаконні дії службових осіб ВАТ «Кіровоградгаз» в порушення вимог чинного законодавства України призвели до припинення теплопостачання на території Кропивницького та до виникнення надзвичайної ситуації місцевого значення, що становить загрозу життю та здоров’ю мешканців міста і має тяжкі наслідки», - зазначено у повідомленні.

Сьогодні, у вівторок, міський голова Кропивницького Райкович перебуває з робочою поїздкою в Києві, де продовжує перемовини з керівництвом НАК «Нафтогаз України», аби вирішити ситуацію з теплопостачанням у Кропивницькому.

При цьому в мерії підкреслюють, що міська влада тримає ситуацію з перебігом опалювального сезону під контролем, не допускає нової заборгованості, виконала всі умови НАК «Нафтогаз України» щодо реструктуризації боргу минулих періодів аж до забезпечення гарантій міського бюджету по сплаті щорічних платежів за договорами комунального підприємства, а жителі міста сплачують за теплопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-