“Замінування” шістьох аеропортів, метро й ТРЦ: бомби шукають у Києві й Львові

“Замінування” шістьох аеропортів, метро й ТРЦ: бомби шукають у Києві й Львові

Укрінформ
Нацполіція прокоментувала “замінування” шістьох аеропортів, торговельних центрів і столичного метро, що сталися 24 листопада.

Жодне з повідомлень не підтвердилося, заявили в поліції.

“Проводилася перевірка у аеропортах Одеси, Вінниці, Запоріжжя, Дніпра, Івано-Франківська та Києва. Крім того, оглядалися на предмет виявлення вибухових речовин торгові центри у містах Вінниця та Львів, а також одна зі станцій столичного метрополітену. На даний час перевірки у аеропортах та двох торгових центрах завершено. Інформація про замінування не підтвердилася, тож їх роботу відновлено”, - розповіли правоохоронці.

Загалом, було евакуйовано більше 30 тисяч громадян. З них, у торгових центрах Львова – 30 тисяч, Вінниці – 2 тисячі, по аеропортах – близько 300 осіб.

Читайте також: "Чорна п`ятниця" по-львівськи: телефонні терористи зірвали розпродаж у двох ТРЦ

Досі тривають перевірки у одному із торгових центрів Львова та у столичній підземці, де станція метро «Сирець» поки що закрита на вхід та вихід.

Інформацію про усі факти поліцейські зареєстрували в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень. Вирішується питання щодо відкриття кримінальних проваджень за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-