На Харківщині - новий спалах гепатиту: 29 хворих

На Харківщині - новий спалах гепатиту: 29 хворих

Укрінформ
Кількість хворих на гепатит А в Балаклійському районі Харківської області зросла до 29 осіб, з них 14 дітей.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області.

"На сьогодні кількість хворих зросла до 29 осіб, з них 27 - з селища Андріївка, ще двоє - з селища Донець. Зареєстровано 7 сімейних вогнищ, де є від двох до чотирьох хворих, 14 хворих - діти", - зазначили у відомстві.

Двоє хворих, додали у відомстві, відмовилися від госпіталізації, всі інші проходять лікування в Балаклійській ЦРЛ.

Читайте також: На Харківщині більш як 20 осіб захворіли на вірусний гепатит А

"У ході епідрозслідування було виявлено порушення санітарного законодавства. Так, джерела водопостачання утримуються в неналежному стані, населення не забезпечене якісною питною водою", - сказали у відомстві.

За інформацією Харківського обласного лабораторного центру МОЗ, місцевим жителям роздають пам'ятки з інформацією про те, як уберегтися від гепатиту А, радять пити тільки кип'ячену воду, вирішується питання з щепленнями.

Як повідомляв раніше Укрінформ, станом на 9 листопада в Балаклійському районі гепатит зареєстровано у 23 осіб, у тому числі, 13 - з сімейних осередків

Станом на 2 листопада серед жителів сел. Андріївка Балаклійського району зареєстровано 18 хворих, 9 - з сімейних осередків.

До епідеміологічного розслідування залучені фахівці КП «Південукргеологія» і кафедри епідеміології Харківського національного медичного університету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-