У Харкові заарештований генерал відмовився виходити під заставу

У Харкові заарештований генерал відмовився виходити під заставу

Укрінформ
Начальник Харківського університету Повітряних сил ім. Кожедуба Андрій Алімпієв, якому суд Харкова призначив арешт із можливістю вийти під заставу, відмовився від внесення застави.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат Максим Журавльов.

"Вчора я як адвокат був на конфіденційній зустрічі (у Харківському СІЗО - ред.) із генерал-майором Збройних сил України Алімпієвим Андрієм Миколайовичем. Попри те, що свідомо непомірна для сім'ї і особисто Алімпієва А. М. сума застави, встановлена постановою слідчого судді Дзержинського районного суду міста Харкова,(за допомогою тисяч людей - товаришів по службі, друзів, бойових товаришів, а також небайдужих громадян) повністю була зібрана, мій підзахисний прийняв принципове і вольове рішення - відмовитися від звільнення з-під варти за допомогою внесення застави", - пише адвокат.

За його словами, підзахисний вважає будь-який запобіжний захід за повної відсутності провини не лише незаконним, але й принизливим: "Андрій Миколайович не має наміру використати передбачені законом преференції, оскільки не причетний до дій, які йому намагаються поставити в провину", - додав адвокат.

Читайте також: Начальника військового вишу затримали через розтрату в 2,4 мільйона

Як повідомляв раніше Укрінформ, 20 листопада Дзержинський райсуд Харкова обрав арешт, тобто, утримання в СІЗО, для начальника Харківського національного університету Повітряних Сил імені Кожедуба (ХНУПС) генерал-майора Андрія Алімпієва із заставою в 1,5 млн грн. Алімпієв підозрюється в тому, що в період з 10 липня 2016 року по 23 грудня 2016 року, будучи начальником ХНУПС, порушив закон про державні закупівлі шляхом складання додаткового договору з постачання паливно-мастильного матеріалу на користь 2-х фірм: ТОВ «Татнафта-АЗС-Україна» і ТОВ «Мідас-Ойл», унаслідок чого державі нанесено збиток у 2 млн 430 тис. грн. Другоо фігуранта справи - заступника начальника військового ВНЗ Ігоря Никифорова - взято під варту на два місяці із заставою в 1 млн грн.

Фото opk.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-