Смертельна ДТП у Харкові: суд призначив дату апеляції на арешт водія Touareg

Смертельна ДТП у Харкові: суд призначив дату апеляції на арешт водія Touareg

Укрінформ
Апеляційний суд Харківської області 16 листопада розгляне скаргу Геннадія Дронова - учасника смертельної ДТП на Сумській, де на місці загинуло п'ятеро і ще шестеро поранені - на арешт без застави.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла речник Апеляційного суду Євгенія Бондаренко.

"Дронов (ред. - водій авто Volkswagen Touareg - учасник кривавої ДТП на Сумській 18 жовтня) поскаржився на ухвалу Київського райсуду Харкова від 8 листопада, який обрав йому як підозрюваному в смертельній ДТП запобіжний захід у вигляді арешту без застави", - повідомила Бондаренко.

За її словами, скарга Дронова буде розглянута 16 листопада, о 16:30.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 8 листопада Київський райсуд Харкова обрав тримання під вартою на 42 доби без застави для другого учасника смертельної ДТП в центрі Харкова, де на місці загинуло п'ятеро людей і шестеро поранені.

Суд відмовив у клопотанні захисту про відведення судді Наталії Єфименко від обрання запобіжного заходу Дронову. Прокурор також упевнений, що Дронову не потрібне стаціонарне лікування, як наполягає сторона захисту. Сам Дронов свою вину не визнає.

7 листопада на брифінгу начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех заявив, що в смертельній ДТП винні обидва водії: Зайцева (ред. - водій авто Lexus) і Дронов (Volkswagen Touareg): обидва - підозрювані. Експерти переконані, що Дронов порушив 3 правила дорожнього руху, включаючи рух на заборонний - жовтий - сигнал світлофора. У справі опитані 32 свідки ДТП.

Читайте також: Кривава ДТП у Харкові: адвокат водія Touareg подав апеляцію

18 жовтня на пішохідному переході біля виходу із станції метро "Площа Конституції" зіткнулися авто Lexus, за кермом якого була 20-річна дівчина, і Volkswagen Touareg. В результаті зіткнення авто Lexus відкинуло на пішоходів, які переходили дорогу на зелений сигнал світлофора: п'ятеро людей загинули на місці, шестеро госпіталізовані, у тому числі вагітна жінка.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Зайцева також заарештована без можливості застави. В її крові виявлено опіати. 26 жовтня в лікарні померла 24-річна дівчина з числа потерпілих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-