У регіонах закуповують вакцину проти грипу власним коштом

У регіонах закуповують вакцину проти грипу власним коштом

Укрінформ
У ряді регіонів України за кошти місцевих бюджетів закупили вакцину проти грипу для профілактичних щеплень груп ризику.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я. 

 "Ряд районних, міських та сільських Центрів первинної медико-санітарної допомоги у Полтавській, Волинській, Київській, Кіровоградській, Рівненській, Вінницькій, Запорізькій та Донецькій областях закупили вакцину, в їхньому числі – прифронтові Торецьк, Новогродівка, Добропілля. У Житомирській, Луганській, Миколаївській, Сумській, Тернопільській, Херсонській, Черкаській, Чернігівській, Чернівецькій, Одеській, Львівській областях вакцину замовили окремі медичні заклади", - йдеться у повідомленні.

Також вакцину проти грипу придбали практично у всі Центри первинної медико-санітарної допомоги м. Дніпро та Центри та медичні заклади в 14 населених пунктах Дніпропетровської області. Також можливість щеплення проти грипу забезпечена в Харківському районі Харківської області. Тут планують провести безкоштовну вакцинацію для медичних працівників, дітей від 6 місяців до 1 року, та дітей від 1 до 14 років, які часто хворіють.

Окрім лікарень і Центрів первинної медико-санітарної допомоги вакцини за кошти місцевих бюджетів придбали ряд психоневрологічних інтернатів, дитячих будинків, інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів.

Центри первинної медико-санітарної допомоги планують вакцинувати, перш за все, медичних працівників, які перебувають у постійному контакті з хворими, а також малозабезпечених пацієнтів з груп ризику. 

Щеплення від грипу проводиться за побажанням пацієнта або його батьків, у випадку неповнолітніх.

Читайте також: У Києві грип вже вклав до лікарень 166 осіб

Особливо важливими профілактичні щеплення для людей із групи ризику – дітей, вагітних та породілль, осіб, старших 65 років, осіб з ослабленим імунітетом, онкологічними, хронічними та неврологічними (хвороби головного та спинного мозку, церебральний параліч, епілепсія, інсульт, розумова відсталість) захворюваннями, ожирінням, а також медичних працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-