Захоплення Харківської ОДА: суд визнав Юдаєва винним і відпустив

Захоплення Харківської ОДА: суд визнав Юдаєва винним і відпустив

Укрінформ
Київський райсуд Харкова відпустив по амністії визнаного винним одного з організаторів харківського антимайдану Сергія Юдаєва.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Суд погодився з держобвинувачем і ухвалив обвинувальний вирок з покаранням у вигляді 8 років позбавлення волі. Водночас, суддя застосувала до обвинуваченого закон про амністію", - зазначила Дубовик.

За її словами, вирок у частині застосування закону про амністію оскарженню не підлягає.

"За процедурою закону про амністію: якщо людина підпадає під дію цього закону і не проти застосування його до себе, то суддя зобов'язаний його застосувати", - додала Дубовик.

Юдаєва, як стало відомо, відпустили із залу суду.

Як повідомляв раніше Укрінформ, сьогодні в поліцію двічі - о 10:50 і 15:24 - надходили повідомлення про замінування Київського райсуду Харкова, де мали оголосити вирок лідерові харківського антимайдану Сергію Юдаєву. Вибухотехніки, які прибули на місце, оглянули 1400 кв. метрів приміщень і 2000 кв. метрів прилеглої території. Евакуйовано 172 громадянина. Міну не виявлено.

Вранці 8 квітня 2014 року спецпідрозділи міліції звільнили будинок Харківської ОДА, захоплений 6 квітня сепаратистами. На місці було затримано більш як 60 осіб, включаючи лідерів захоплення: Сергія Юдаєва (йому також висунуто обвинувачення в погромі незалежної телекомпанії АТН), Спартака Головачова, Єгора Логвинова.

Читайте також: Організатор захоплення Харківської ОДА вимагає нового суддю

30 вересня 2014 року на суді заарештований Юдаєв вимагав звільнити його по амністії як політичного в'язня, в чому йому було відмовлено. Перебування в СІЗО для Юдаєва неодноразово подовжувалося на 2 місяці без права на заставу.

13 жовтня 2016 року з Харківського СІЗО звільнився під заставу в 206,7 тис. грн сепаратист Спартак Головачов.

Увечері 31 жовтня із СІЗО під заставу в таку саму суму вийшов сепаратист Єгор Логвинов, а через кілька годин його заарештували на кордоні за спробу втекти в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-