На Миколаївщині п'яний мисливець підстрелив дитину

На Миколаївщині п'яний мисливець підстрелив дитину

Укрінформ
В одному з сіл Первомайського району Миколаївської області мисливець випадково поранив з рушниці 9-річну дівчинку. Дитина знаходиться в комі.

Про це повідомляє поліція Миколаївської області у Facebook.

“4 листопада до Первомайського відділу поліції надійшла інформація про те, що в одному з сіл Первомайського району 9-річній місцевій дівчинці спричинено вогнепальне поранення лівого та правого стегна”, - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці з’ясували, що 67-річний місцевий мешканець, який є власником мисливської рушниці ІЖ-26 12 калібру, повертався в стані алкогольного сп’яніння з полювання околицею села та біля одного з будинків зустрів групу дітей. “Діти побачили в нього в руках рушницю та патронташ з патронами на поясі і почали просити порожні гільзи, тож він почав шукати їх по кишенях. В цей час стався випадковий постріл, який влучив в обидва стегна дівчинки, яка була серед групи дітей”, - поінформували в поліції.

Читайте також: У Хмельницьку масова бійка зі стріляниною: п'ятеро поранених

Відповідно до висновку медичного огляду на стан сп’яніння, в крові у власника зброї на момент обстеження зафіксовано 0,85 проміле алкоголю. Затриманий пояснив, що після полювання він з іншими мисливцями вживали спиртне.

Постраждала дівчинка у важкому стані була доставлена до дитячого відділення міської лікарні, де медики надали їй першу необхідну допомогу. Наразі дитина знаходиться в комі.

Поліцейські затримали правопорушника у порядку ст. 208 КПК України. На місці події ними була вилучена мисливська рушниця, яку направили на дослідження до експертного центру.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 128 КК України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження), санкція якого передбачає покарання у вигляді громадських робіт строком від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років.

Наразі у місцевій прокуратурі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, після чого суд обере стосовно нього міру запобіжного заходу.

Триває досудове слідство. Правоохоронці з’ясовують обставини вказаної події, призначено проведення відповідних експертиз, очікуються висновки фахівців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-