Нове карстове провалля поблизу Трускавця размиває річка

Нове карстове провалля поблизу Трускавця размиває річка

Укрінформ
У нове карстове провалля, яке утворилось напередодні поблизу Трускавця на Львівщині, почали впадати води річки Вишниця.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у департаменті цивільного захисту ЛОДА.

«2 листопада о 13.00 від головного інженера Стебницького гірничо-хімічного підприємства «Полімінерал» надійшло повідомлення, що на території Модрицької сільської ради Дрогобицького району виявлено карстове провалля. Провалля орієнтовним розміром 3 на 2 м та глибиною 3 м сталося у полі. У нього впадає річка Вишниця», – йдеться у повідомленні.

Саме в руслі зазначеної річки і з`явилася вирва. І тепер вода цієї артерії буде й надалі її розмивати.

Як зазначають у департаменті, неподалік провалля є житлові будинки, пролягає траса Дрогобич – Трускавець та лінія електропередач.

Напередодні провалля обстежила  робоча група у складі представників РДА, міської ради, СГХП «Полімінерал», відділу поліції, прокуратури, СБУ, Дрогобицького РЕМу, Модрицької сільської ради, науковці. Наразі площу довкола  обгородили, щоб туди не підходили люди. Відбулося засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС, де розглянули заходи із запобігання техногенній аварії.

Читайте також: Поблизу Трускавця утворилося нове карстове провалля

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня внаслідок нічного землетрусу поблизу Дрогобича та Трускавця на Львівщині утворилося провалля діаметром 300 метрів та глибиною до 50 метрів. Згодом на дорозі між Дрогобичем і Трускавцем після масштабного обвалу карстових пустот виявили кілька тріщин.Науковці попередили, що кількість проваль буде збільшуватись. Не виключено, що дорожнє полотно доведеться переносити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-