До Вінниці везуть мощі Дмитрія Солунського

До Вінниці везуть мощі Дмитрія Солунського

Укрінформ
У четвер, 2 листопада, до Вінниці привезуть з Греції мощі святого великомученика Дмитрія Солунського.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у Вінницькій єпархії УПЦ.

«З Благословення Високопреосвященнішого Симеона в четвер до нашого міста прибуде ковчег з мощами святого великомученика Дмитрія Солунського. Їх привезуть грецькі архієреї та та духовенство», - повідомили в єпархії.

Мощі  св. Дмитрія Солунського перебуватимуть у Вінниці  в кафедральному соборі з 2 по 6 листопада. Перед мощами звершуватимуться молебні з акафістами. Священики і віряни молитимуться за мир в Україні та  благословення для нашого народу.

Святий великомученик Дмитрій Солунський вважається покровителем воїнів, захисником міст і сіл, а також молитвеником за мир і благополуччя.

Дмитрій Солунський  - християнський святий-великомученик із грецького міста Солунь (Салоніки). Виходець із римської сенаторської родини. Загинув за віру, проколотий списами. Зображається у вигляді римського вояка зі списом. Один із найбільш шанованих святих у християнській традиції. У середньовіччі сприймався як патрон військової справи і лицарства поряд зі святим Юрієм (Геогрієм) Змієборцем. У Римо-католицькій церкві його день відзначають 8 жовтня. День вшанування у східних і православних церквах — 26 жовтня за григоріанським календарем, або 8 листопада — за юліанським календарем. На честь святого в Україні побудовано й іменовано багато церков. В українських церквах згадуваний як славний великомученик Дмитро Мироточець.

Фото Relics of Saint Demetrius

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-