У Харкові з 1 грудня запровадять електронний квиток для проїзду в трамваях і тролейбусах

У Харкові з 1 грудня запровадять електронний квиток для проїзду в трамваях і тролейбусах

Укрінформ
У Харкові, першому з усіх міст України, з 1 грудня оплатити проїзд у трамваях і тролейбусах можна буде за допомогою єдиного електронного квитка «Eticket».
Про це 1 листопада у прес-центрі Харківської міської ради повідомив заступник міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов.
"З 1 грудня систему запустять у наземному електротранспорті, а з 1 січня - у Харківському метрополітені", - уточнив віце-мер.
Директор компанії-інвестора ТОВ «Фінансова компанія «Платіжний центр» Володимир Стариченко повідомив, що купувати єдиний електронний квиток харків'яни зможуть через спеціальні термінали, які будуть встановлені на зупинках наземного транспорту і у вестибюлях метро. Придбати карту можна буде в останніх числах листопада, перед запуском системи. Вартість картки - 30 грн з урахуванням однієї зарезервованої поїздки (або в наземному транспорті, або в метро). Якщо власник карти захоче її повернути, вартість карти з вирахуванням цієї однієї поїздки буде йому повернуто. Також через ці термінали можна буде поповнити електронний квиток на суму до 500 грн. У метро термінали будуть видавати решту, на зупинках, з метою безпеки, від такої практики відмовилися.
Реалізація проекту зайняла рік. За цей час підготували необхідні документи, оголосили і провели інвестиційний конкурс. Було також прийнято законопроект про єдиний проїзному квиток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-