Біля Калинівки сапери виявили майже 3 тисячі снарядів

Біля Калинівки сапери виявили майже 3 тисячі снарядів

Укрінформ
У Вінницькій області поблизу Калинівки, де сталася пожежа на складах боєприпасів, піротехніки виявили та вилучили 2 тис. 998 вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє ДСНС України.

"Станом на 7 год. 27 жовтня відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається, піротехніками обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 30 тис. 121 га території, вилучено 2 тис. 998 вибухонебезпечних предметів. До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 2 пожежні танки, 2 інженерні машини розгородження та 1 БАТ-2 МО України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з початку виконання робіт отримано та виконано 478 заявок від населення щодо виявлення вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 26 вересня на території військового складу Міністерства оборони у Калинівці Вінницької області сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. Через надзвичайну ситуацію з небезпечної зони були евакуйовані понад 30 тис. місцевих жителів. Унаслідок НС постраждали дві особи. Вибухи припинилися вранці 28 вересня.

Читайте також: Поблизу Калинівки вилучили 2 тисячі 808 вибухонебезпечних предметів - ДСНС

Військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення диверсії на території військової частини. Водночас слідчі розслідують чотири основні версії пожежі в Калинівці. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що розмінування території біля Калинівки триватиме до кінця листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-