У Франківську розслідують масове отруєння у дитсадку «Ластівка»

У Франківську розслідують масове отруєння у дитсадку «Ластівка»

Укрінформ
За фактом отруєння вихованців дошкільного закладу «Ластівка» у м.Івано-Франківську відкрили кримінальне провадження. За попередніми даними, з харчовим отруєнням до медиків звернулося 10 дітей та 2 дорослих.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

«Наразі спеціалісти відібрали проби води, сировини та продукції, з якої готувалася їжа, для лабораторного дослідження. На місці події працювала слідчо-оперативна група, призначено ряд експертиз. Роботу дитячого садка призупинено. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним та масовим отруєнням) КК України», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Масове отруєння у Львові: кількість постраждалих сягнула 20 осіб

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Івано-Франківська місцева прокуратура.

Як повідомляв Укрінформ, з діагнозом гостре харчове отруєння до інфекційної лікарні Івано-Франківська поступили 12 осіб, з яких 9 - діти. Потерпілі почали поступати до обласної інфекційної лікарні у суботу, але найбільше постраждалих звернулись за медичною допомогою у неділю. Всі вони харчувались у дитсадку «Ластівка». Ймовірною причиною отруєння дітей та дорослих є сальмонельоз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-