Мер Черкас просить про держохорону через погрози

Мер Черкас просить про держохорону через погрози

Укрінформ
Через погрози міському голові Черкас Анатолію Бондаренку надали державну охорону. Його заява також зареєстрована, проводиться досудове  розслідування у кримінальному провадженні за фактом погроз. 

Про це в коментарі сайту “ІнфоМІСТ” повідомив заступник начальника місцевої прокуратури Михайло Рябій.

"Є кримінальне провадження за фактом погрози міському голові за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 350 Кримінального кодексу. Провадження відкрили за фактом того, що на одному з місць проживання було виявлено предмет, схожий на гранату. Нині триває досудове розслідування. Було ухвалено рішення щодо застосування заходів безпеки", – уточнив прокурор.

Він також додав, що з проханням надати охорону до правоохоронців звернувся сам міський голова.

Ситуація  серйозна, якщо згадати, що 20 днів тому в Черкасах невідомі розстріляли з автомата Калашникова  депутата міської ради  Михайла Бінусова. За три дні до розстрілу його було призначено в.о. начальника департаменту ЖКГ Черкаської міськради.

За словами Бондаренка, Бінусов  на наступному пленарному засіданні повинен був стати секретарем Черкаської міськради.

"Йому було поставлено завдання побороти корупцію в департаменті", – розповів мер Черкас.

Оскільки завдання так і залишилося невиконаним, цього разу Бондаренко  просить правоохоронців перевірити діяльність департаменту  ЖКК Черкаської міської ради щодо  зловживання службовим становищем посадовими особами. 

Зокрема, серед інших питань йдеться й про будівництво на прибережній смузі річки  мікрорайону Дахнівка, де стався конфлікт  між директором  департаменту ЖКК  Олександром  Яценком та комісією, що перевіряла законність забудови. 

Яценко начебто поводив себе агресивно, погрожував присутнім фізичною розправою, про що вони написали відповідні заяви до правоохоронних органів.

"Звертаюся до правоохороннних органів з вимогою оперативно відреагувати на відповідні заяви депутатів. Мою заяву прошу вважати офіційним зверненням до правоохоронних органів", - підкреслив міський голова.

Читайте також: Обшуки в Черкаській мерії: прокуратора розповіла, що вилучили

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня  в Черкасах невідомі розстріляли з автомата Калашникова   депутата міської ради  Михайла Бінусова. Це сталося  після прямого ефіру на телеканалі "Рось", де він розповідав про корупційні схеми міста.

За місяць до трагедії  38-річний Бінусов  також повідомляв про можливий замах на своє життя. 

Фото: "ІнфоМІСТ"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-