У Харкові на вшанування пам'яті УПА розгорнули величезний прапор України

У Харкові на вшанування пам'яті УПА розгорнули величезний прапор України

Укрінформ
Прапор України площею понад 100 квадратних метрів став атрибутом ходи пам'яті воїнів УПА, що відбувся в Харкові.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Колона молодих людей, скандуючи "Слава Україні! Героям слава!" пройшла Сумською вулицею вздовж пам'ятника репресованим кобзарям і пам'ятника Тарасу Шевченку до площі Свободи, де повернула на вулицю Алчевську і вийшла до Молодіжного парку. Тут встановлено пам'ятний знак - камінь - на честь воїнів УПА. Маршрут ходи символічно охопив всі три головні дати дня: День захисника України, День українського козацтва і Покрови Пресвятої Богородиці.

Читайте також: У Харкові відкрили Алею слави воїнів, загиблих в АТО

У парку учасники колони знову розгорнули прапор України: він привезений у Харків активістами з 8 областей, які об'єдналися в рамках волонтерського агітпоїздки "Труханівська січ".

Біля пам'ятного каменя, де зібралися кілька сотень харків'ян, відбувся молебень у пам'ять про загиблих за Україну, потім - мітинг. Учасники заспівали хором Гімн України, поклали до пам'ятного каменя живі квіти.

Сьогодні ж у Харкові покладені квіти до пам'ятного знаку бійцям АТО на площі Захисників України, пам'ятника отаману Івану Сірку на Бурсацькому узвозі, до могил 34-х воїнів АТО, що на Алеї Слави на 18-му кладовищі.

В оперному театрі і парках міста відбулися концерти, а в екопарку - квест "Скарби гетьмана". Порядок у місті забезпечили наряди патрульних. Інцидентів немає.

Як повідомляв раніше Укрінформ, у ніч на 14 жовтня в Харкові невідомі облили червоною фарбою пам'ятний знак воїнам УПА в Молодіжному парку. До початку мітингу комунальники очистили камінь. Поліція шукає вандалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-