Теракт біля Палацу спорту в Харкові: обвинувачені знову викликали

Теракт біля Палацу спорту в Харкові: обвинувачені знову викликали "швидку" до суду

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року переніс засідання, задовольнивши клопотання обвинуваченого, до якого до суду викликали швидку допомогу.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"До початку засідання до обвинуваченого Башликова викликали швидку допомогу через різке підвищення тиску. Після надання меддопомоги він попросив перенести суд на інший день. До цього клопотання приєдналися обидва інших обвинувачених: Тетюцький і Двірників", - зазначив адвокат.

За його словами, чергове засідання суду відбудеться 18 жовтня, о 12:00: "Поки що розглянуто п'ять з шістнадцяти томів справи".

"Що стосується Башликова, то до нього вже викликали швидку допомогу в ході двох  попередніх судових засідань. Незважаючи на обіцянку суду повідомити керівництво СІЗО про необхідність його медичного обстеження, ніякі заходи не вжито", - додав адвокат.

Читайте також: Марсельський напад: двох підозрюваних затримали у Швейцарії

Як повідомляв раніше Укрінформ, 5 жовтня райсуд Фрунзе Харкова розглянув 4 клопотання обвинувачених про відвід: 1 - прокуророві, 3 - суддям, а також про закритий режим проведення судового розслідування. Окреме клопотання - про проведення судового процесу російською мовою і надання перекладача з української: в клопотаннях відмовлено.

13 вересня райсуд Фрунзе Харкова продовжив ще на два місяці запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, тобто, в СІЗО, для трьох обвинувачених у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року.

26 квітня райсуд Фрунзе Харкова почав наново слухати справу про теракт біля Палацу спорту - 16 томів. Усі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

22 лютого 2015 року в Харкові при вибуху під час траурної ходи активістів, присвяченої пам'яті героїв Небесної сотні, біля Палацу спорту на місці загинули дві людини, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті затримано трьох харків'ян: Двірникова, Тетюцького, Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку у Білгороді, і за теракт повинні були отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-