Суд обрав міру запобіжного заходу для екс-віце-мера Одеси

Суд обрав міру запобіжного заходу для екс-віце-мера Одеси

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси обрав розглянув клопотання облпрокуратури і обрав увечері 10 жовтня міру запобіжного заходу для екс-віце-мера Одеси Зінаїди Цвірінько, яку слідство підозрює у службовій недбалості.

 Про це повідомляє прес-служба Одескьої облпрокуратури.

 "Приморський райсуд Одеси 10 жовтня обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання колишньому заступнику Одеського міського голови, яку підозрюють у службовій недбалості, що спричинила загибель дітей у таборі "Вікторія" (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України)". Причому прокуратура Одеської області у своєму клопотанні орієнтувала суд на визначення запобіжного заходу для вказаної особи у вигляді цілодобового домашнього арешту", зазначили в прокуратурі.

Наразі в облпрокуратурі вирішується питання щодо оскарження до апеляційної інстанції зазначеного судового рішення.

Як повідомлялося, слідчі провели 20 обшуків на фірмах, причетних до реконструкції табору "Вікторія" в Одесі. Ці підприємства входять до кола юридичних осіб, які протягом 2015 – 2016 років здійснювали фінансово-господарську діяльність спільно з генпідрядником щодо реконструкції дитячого табору "Вікторія".

Читайте також: Прокуратура проситиме домашній арешт для колишнього віце-мера Одеси

 Нагадаємо, у ніч на 16 вересня сталася пожежа в одному з корпусів муніципального оздоровчо-спортивного табору "Вікторія", в якому було 42 дітей. Троє дітей загинули, ще двоє дістали травми

 Триває досудове розслідування у кримінальних провадженнях за статтями 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Підозру у службовій недбалості 3 жовтня оголошено екс-віце-меру Одеси Зінаїді Цвірінько, яка, на думку слідства, знала про порушення правил пожежної безпеки, але не вжила заходів щодо укладення договорів на обслуговування високотехнологічних сучасних систем пожежогасіння.

Раніше було взято під варту директора закладу Петроса Саркісяна та старшу виховательку Наталію Янчик. Однак 28 вересня Апеляційний суд Одеської області розглянув скаргу адвоката Янчик і звільнив її з СІЗО, задовольнивши клопотання двох народних депутатів про взяття виховательки на поруки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-