ДСНС звітує про відсутність відкритих осередків горіння та вибухів у Калинівці

ДСНС звітує про відсутність відкритих осередків горіння та вибухів у Калинівці

Укрінформ
Вибухів боєприпасів на території військового складу біля Калинівки Вінницької області станом на ранок 7 жовтня не спостерігається. 

Про це інформує прес-служба ДСНС. 

«Станом на 7 год. 7 жовтня відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається. До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 7 пожежних танків, 2 інженерні машини розгородження МО України. Залишається закритим рух повітряного транспорту в радіусі 5 км від м.Калинівки», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зведеним піротехнічним загоном ДСНС України проводиться очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів у 5-кілометровій зоні навколо арсеналу. «Обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 20129 га території, виявлено та вилучено 1527 вибухонебезпечних предметів», - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Небо над Калинівкою залишається закритим в радіусі 5 км

Уточнюється, що загалом з початку виконання робіт отримано та виконано 389 заявок від населення щодо виявлення вибухонебезпечних предметів. 

У ДСНС поінформували, що до ліквідації надзвичайної ситуації залучено 1521 чол. та 291 од. техніки, з них від ДСНС 211 чол. та 74 од. техніки, Нацполіції - 24 людини та 4 од. техніки, Нацгвардії - 20 чол., Збройних сил України - 1040 чол. та 189 од. техніки, СБУ - 174 людини та 20 од. техніки, ПАТ «Укрзалізниця» - 52 чол. та 4 пожежних потяга.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 26 вересня на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. Через надзвичайну ситуацію з небезпечної зони були евакуйовані понад 30 тис. місцевих жителів. За попередніми даними, внаслідок НС постраждали дві особи. Вибухи припинилися вранці 28 вересня.

Військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення диверсії на території військової частини. Водночас слідчі розслідують чотири основні версії пожежі в Калинівці. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що розмінування території біля Калинівки триватиме до кінця листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-