Затонула у Каховському водосховищі баржа має пошкодження корпусу

Затонула у Каховському водосховищі баржа має пошкодження корпусу

Фото
Укрінформ
Самохідна баржа "Олександр Житник", яка затонула у четвер на Херсонщині на Каховському водосховищі, має пошкодження корпусу.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в Департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації.

"5 жовтня 2017 року о 13.35 від оперативного чергового ГУ ДСНС надійшло повідомлення про те, що на Каховському водосховищі, у районі Каїрського яру, затонуло судно "Олександр Житник" з пошкодженням корпусу під час спроби посадити його на  мілину. Судно прямувало із Запоріжжя з вантажем - 1788 тонн відсіву щебеню. Судно затонуло за 200 метрів від берега, візуально було виявлено пляму нафтопродуктів в радіусі 300 метрів. Постраждалих та загиблих немає", - повідомили в департаменті.

О 22.30 для обробки плями нафтопродуктів на місце аварії було відправлено працівників Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби (ХОКАРС) із плавзасобом, сорбентом та бонами загородження. У п'ятницю о 02.40 група ХОКАРС на човні обстежила район біля потонулого судна, виявлено сильний запах нафтопродуктів. Було розпочато встановлення бонів загородження. О 07.00 роботи з ліквідації плями групою ХОКАРС припинено, порятунок судна продовжується силами його власника.

Читайте також: На Каховському водосховищі потонула баржа, нафтова пляма – 6 кілометрів

За інформацією Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА, самохідна баржа "Олександр Житник" має довжину 85,2 метри, ширину - 15,4 метри, осадку - 2,8 метри. Вона збудована у 1979 році. Екіпаж судна - 5 чоловік. Порт приписки - Херсон.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині у четвер в акваторії Каховського водосховища між селами Каїри та Василівка потонула самохідна баржа "Олександр Житник", з якої у воду вилились нафтопродукти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-