В Умані масово отруїлися студенти

В Умані масово отруїлися студенти

Укрінформ
На Черкащині 11 студентів Уманського державного педагогічного університету постраждали від харчової токсикоінфекції.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області. 

"У Черкаській області зареєстровано випадки захворювання з ознаками гострої кишкової інфекції серед студентів Уманського державного педагогічного університету. Станом на 05.10.2017 постраждало 11 осіб. З них 7 осіб з 02.10.2017 по 03.10.2017 звернулися за медичною допомогою до Уманської міської лікарні № 3 з попередніми діагнозами: харчова токсикоінфекція невстановленої етіології, середній (1 особа), легкий (6 осіб) ступінь тяжкості", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після надання необхідної медичної допомоги студенти в задовільному стані виписані для подальшого амбулаторного лікування.

Читайте також: Львівське отруєння рибою: вже більше 70 постраждалих

Відомо, що всі постраждалі проживають у гуртожитках в Умані, харчувались самостійно та в їдальні вишу. Під час перевірки виявлено окремі порушення санітарного законодавства, зокрема, в гуртожитках не було гарячого водопостачання на кухнях, несправне технологічне обладнання (духові шафи), недостатньо деззасобів, прибирального інвентарю, зафіксовано порушення умов зберігання та застосування дезрозчинів, недотримання вимог санітарних правил щодо маркування, зберігання прибирального інвентарю. У їдальні університету виявлено порушення правил «товарного сусідства» при зберіганні харчових продуктів,  відсутність добових проб готових страв, недотримання санітарно-протиепідемічного режиму (відсутні засоби для дезінфекції рук персоналу, недостатньо деззасобів для миття посуду, обладнання) тощо.

На адресу ректора Уманського державного педагогічного університету направлено припис щодо усунення порушень санітарного законодавства.

Наразі проведення комплексу санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-