Колишній віце-мер Одеси отримала підозру через пожежу у таборі

Колишній віце-мер Одеси отримала підозру через пожежу у таборі "Вікторія"

Укрінформ
Колишньому віце-меру Одеси з гуманітарних питань Зінаїді Цвірінько слідчий поліції оголосив підозру про службову недбалість під час виконання обов'язків, що призвело 15 вересня до пожежі й загибелі дітей у позашкільному таборі "Вікторія".

Про це у вівторок повідомив кореспонденту Укрінформу радник очільника ГУ Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк.

"Віце-меру Одеси інкримінують скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. У слідства є підстави про притягнення до карної відповідальності також деяких інших чиновників, які можуть бути причетні до трагедії у таборі "Вікторія", - сказав Форостяк.

Варто зазначити, що 3 жовтня скликає брифінг щодо ходу розслідування трагічних подій у таборі "Вікторія" прокурор Одеської області Олег Жученко.

Читайте також: Пожежа в дитячому таборі: мер Одеси звільнив свою заступницю

Як повідомлялося, за фактом пожежі в оздоровчо-спортивному таборі "Вікторія" відкрито кримінальні провадження за ознаками статей 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Суд першої інстанції санкціонував арешт директора закладу Петроса Саркісяна та старшої виховательки Наталії Янчик. Однак пізніше Апеляційний суд Одеської області розглянув скаргу адвоката Янчик і звільнив підсудну з камери СІЗО, задовольнивши клопотання двох народних депутатів про взяття виховательки на поруки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-