Луценко переконаний, що у Калинівці була диверсія

Луценко переконаний, що у Калинівці була диверсія

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає основною версією у справі про пожежу на військових складах у Калинівці диверсію.

Про це він заявив на брифінгу в Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я стою і далі на тому, що ми маємо справу з диверсією, яка стала можливою через службове недбальство посадових осіб, які були уповноважені забезпечити охорону цього об'єкта", - наголосив керівник ГПУ.

Луценко додав, що інші деталі розслідування в інтересах слідства розголошенню не підлягають.

Читайте також: Керівник арсеналу в Калинівці знав, що "об'єкт практично беззахисний" - генпрокурор

Раніше генпрокурор заявив, що в найближчі дні будуть вручені підозри тим, хто, ймовірно, причетний до службової недбалості, яка призвела до диверсії у Калинівці.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 26 вересня на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. Через надзвичайну ситуацію з небезпечної зони були евакуйовані понад 30 тис. місцевих жителів. За попередніми даними, внаслідок НС постраждали дві особи.

Військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення диверсії на території військової частини. Водночас слідчі розслідують чотири основні версії пожежі в Калинівці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-