Після Калинівки: Гройсман доручив якнайшвидше відновити постраждалі райони

Після Калинівки: Гройсман доручив якнайшвидше відновити постраждалі райони

Укрінформ
Влада Вінницької області спільно з місцевими громадами мають максимально швидко провести всі необхідні відновлювальні роботи в районах, що найбільше постраждали від пожежі на військових складах.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі одного з загальнонаціональних телеканалів, повідомляє Урядовий портал

«Зараз всі заходи, які потрібні для локалізації пожежі та зниження загрози, здійснюються. Окрім того, місцева влада формує перелік питань, які потребують вирішення. Людей ніхто не залишить сам на сам із проблемою. Я поставив завдання місцевій владі максимально швидко зробити всі роботи з відновлення (життєдіяльності постраждалих територій)», - сказав глава уряду.

Він нагадав, що Кабмін виділив 100 млн грн на проведення всіх робіт, а тепер треба використати ці кошти - раціонально і під контролем громад.

Читайте також: Гройсман: Все зруйноване у Калинівці відбудуємо бюджетним коштом

Гройсман наразі перебуває у Вінниці. Він здійснив обліт території складів, де сталася масштабна пожежа з подальшою детонацією боєприпасів, провів засідання оперативного штабу з ліквідації наслідків події, а також відвідав селища Калинівка та Павлівка, жителі яких були евакуйовані через небезпеку, а нині повертаються до своїх осель.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 26 вересня в Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. З Калинівки і прилеглих сіл було евакуйовано понад 30 тисяч людей. За даними Вінницької ОДА, в зоні ураження пошкоджено близько 2 тисяч будівель, 16 з яких не підлягають відновленню. Найбільше постраждало село Павлівка, де пошкоджено близько 900 споруд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-