Ліквідувати пожежу в Калинівці почали за п'ять хвилин після вибуху - ЗСУ

Ліквідувати пожежу в Калинівці почали за п'ять хвилин після вибуху - ЗСУ

Укрінформ
Ліквідація пожежі на військовому складі боєприпасів у Калинівці розпочалася вже за п'ять хвилин після повідомлення про вибух.

Про це заявив на прес-конференції з питань ліквідації наслідків пожежі на військовому арсеналі начальник Озброєння Збройних сил України генерал-майор Микола Шевцов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вже о 21.50, через 5 хвилин, особовий склад в кількості трьох розрахунків на автопожежних автомобілях та двох розрахунків на броньованих пожежних танках ГПМ-54 під керівництвом командира військової частини розпочали ліквідацію пожежі на майданчику, де відбувся вибух", - зазначив Шевцов.

За описаною ним хронологією подій, о 21.45 чатовий посту доповів начальнику варти та черговому частини про вибух на технічній території в районі технічного майданчика зберігання. Чатовий військової частини (ВЧ) зразу повідомив чергового військової частини і командира військової частини. Вже о 21.46 командир військової частини прибув на КПП №2 технічної території та приступив до керівництва локалізацією пожежі на місцях вибуху боєприпасів. Він одразу оголосив загальну пожежну тривогу. Коли почалися вибухи, дав команду на зняття чатових на ділянці, де відбулася пожежа. Після цього силами батальону охорони військової частини були виставлені пости по зовнішньому периметру за межами ВЧ для недопуску сторонніх.

О 22.00 командир ВЧ дав команду на евакуацію особового складу.

О 1.30 прибула оперативна група з Генштабу на чолі з начальником ГШ генералом Віктором Муженком.

Читайте також: Межі заборони на польоти біля Калинівки знову розширили

О 5 годині ранку почали прибувати додаткові сили та засоби для допомоги у ліквідації пожежі: 5 гусеничних машин, машини розгородження, зведений загін розмінування ЗСУ у кількості 150 осіб та близько 30 одиниць автомобільної техніки. Тоді ж прибули підрозділи командування високомобільних десантних військ, які взяли територію під охорону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-