У Калинівці досі лунають поодинокі вибухи

У Калинівці досі лунають поодинокі вибухи

Укрінформ
У Калинівці Вінницької області, де 26 вересня виникла пожежа та вибухи на території військового складу Міністерства оборони, спостерігається поодинока детонація боєприпасів.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

«Станом на 7 годину 28 вересня на території військового складу спостерігається поодинока детонація боєприпасів», - йдеться у повідомленні.

Для проведення розвідки та гасіння пожежі залучено 7 пожежних танків та 2 інженерні машини розгородження Міноборони, 2 літаки АН-32П ДСНС. 

Зазначається, що авіацією ДСНС проведено 16 скидів (128 тон води) на осередки пожежі, де знижена небезпека. Піротехніками ДСНС (17 розрахунків, 84 чол. та 32 од. техніки) спільно з представниками Нацполіції здійснюється подворовий обхід та виконуються заявки від населення щодо вилучення виявлених вибухонебезпечних предметів. Виконано 38 заявок із 73. Підрозділами ДСНС ліквідовано загоряння 7 будинків внаслідок влучання боєприпасів.

До ліквідації надзвичайної ситуації залучено 2 тис. 350 чол. та 284 од. техніки, з них від ДСНС 310 чол. о/с та 88 од. техн. (у тому числі 2 літаки АН-32П), Нацполіції - 394 чол. та 93 од. техн., Нацгвардії - 227 чол. та 17 од. техн., Збройних сил України - 937 чол. та 42 од. техн., СБУ - 400 чол. та 30 од. техн., Міністерства охорони здоров'я - 30 чол. та 10 од. техн., ПАТ «Укрзалізниця» - 52 чол. та 4 пожежних потяга.

Керівником робіт з ліквідації наслідків НС призначено першого заступника голови Вінницької ОДА Гижко А.П.. На місці працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації на чолі з  головою Калинівської РДА Гаврилюком В.О. та оперативна група ДСНС України, яку очолює перший заступник голови ДСНС Мельчуцький О.Г.

Читайте також: Вибухи в Калинівці: піротехніки здійснюють огляд приватних садиб

Як повідомлялося, ввечері 26 вересня в Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Із району НС було вивезено понад 30 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-