Вибухи у Калинівці: польоти заборонили до 28 вересня

Вибухи у Калинівці: польоти заборонили до 28 вересня

Укрінформ
Заборона на використання повітряного простору над Калинівкою в радіусі 50 км буде діяти до 02:59 28 вересня, польоти дозволено лише рятувальним повітряним суднам.

Про це повідомив у середу заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк. 

"Учора, 26 вересня 2017 року, о 23:45, після отримання оперативної інформації, Українським центром планування використання повітряного простору України та регулювання повітряного руху (Украероцентр) було встановлено заборону використання повітряного простору над складами боєприпасів біля смт Калинівка у Вінницькій області. Заборона радіусом 50 км у діапазоні висот від поверхні до верхньої границі повітряного простору діє до 02:59 28.09.2017 року", - написав він.

Подальші рішення щодо зміни терміну дії або параметрів заборони використання повітряного простору, за словами Лавринюка, будуть ухвалюватися в оперативному порядку відповідними службами залежно від наявної інформації та розвитку подій.

Заступник міністра повідомив, що заборона використовувати повітряний простір над Калинівкою не впливає на польоти державних повітряних суден, які задіяні для проведення усіх видів рятувальних та пожежних робіт та з метою надання медичної допомоги. Для решти повітряних суден рух у зоні дії тимчасової заборони використання повітряного простору можливий тільки з дозволу органів організації повітряного руху (ОПР). Ця інформація доведена до усіх користувачів повітряного простору, зазначив Лавренюк.

Читайте також: Гройсман вимагає чіткого розслідування вибухів поблизу Калинівки

Що стосується аеропорту Винниці, то він, за словами заступника міністра, розташований у зоні дії тимчасової заборони використання повітряного простору.

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня у Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Із зони можливого ураження евакуйовано близько 30 тисяч осіб. За попередньою інформацією ДСНС, травмована одна особа, її у стані середньої тяжкості госпіталізовано.

Нині на території військового складу спостерігаються пожежа та вибухи різної інтенсивності. Рятувальники ліквідували займання 4 житлових будинків унаслідок влучання боєприпасів.

Наразі закрито рух автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів - Подільський та повітряний рух у радіусі 50 кілометрів від Калинівки.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка, а також газопостачання сіл Дорожнє, Медвідка, Лаврівка.

За останніми даними Генштабу ЗСУ, інтенсивність вибухів на складах озброєння в Калинівці значно знизилася, тож сапери розпочали розчищення території.

Президент Петро Порошенко у зв'язку з екстреною ситуацією на артскладах в Калинівці скликає Військовий кабінет за участю прем'єр-міністра, секретаря РНБО, міністра оборони, начальника Генштабу, голови СБУ, а також керівництва Нацполіції, Нацгвардії та Державної служби надзвичайних ситуацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-