Трагедія в одеському таборі: поліція відкрила третє провадження

Трагедія в одеському таборі: поліція відкрила третє провадження

Укрінформ
До розслідування факту пожежі та загибелі дітей у спортивно-оздоровчому таборі «Вікторія» залучаються кращі працівники Головного слідчого управління Нацполіції України (НПУ) та слідчі прокуратури Одеської області, що володіють досвідом розслідування пожеж.

Наразі слідчі відкрили третє кримінальне провадження, повідомив 22 вересня у прямому ефірі місцевої телекомпанії очільник Одеського головного управління Нацполіції Дмитро Головін.

"За фактом пожежі у спортивно-оздоровчому таборі «Вікторія» відкрито три кримінальних провадження за ознаками статей 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Створено спільну робочу групу, до складу якої увійшли як працівники прокуратури та поліції Одеської області, так і кращі працівники Головного слідчого управління НПУ", - зазначив Головін.

За його словами, при розслідуванні "буде враховуватися різний ступінь тяжкості вчинення злочинів. Ніхто відповідальності не уникне, незалежно від рангу, звання та посад. Якщо винен - понесе відповідальність".

Наразі арештовано двох осіб, які підозрюються у скоєні злочинів, з ними проводяться слідчі дії.

Як повідомлялося, 17 вересня було розпочато досудові розслідування за ч. 2 ст. 270 (порушення вимог пожежної безпеки, що спричинили загибель дітей) і ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Суд санкціонував арешти на 60 діб директора дитячого табору "Вікторія" і виховательки, яка за функціональними обов'язками мала відповідати за пожежну безпеку в цьому оздоровчому закладі.

Читайте також: Трагедія в Одесі: місцева влада виділила гроші родинам загиблих дітей

В Одесі в ніч на 16 вересня загорівся один із корпусів дитячого табору «Вікторія». На той момент у таборі перебували понад 40 дітей. У результаті пожежі загинули троє дітей і двоє госпіталізовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-