Одеські депутати поділили виплати потерпілим у “Вікторії” та взяли мільярдний кредит

Одеські депутати поділили виплати потерпілим у “Вікторії” та взяли мільярдний кредит

Укрінформ
Сесія Одеської міськради розпочала роботу в умовах посилених заходів безпеки з боку поліції та Нацгвардії, оскільки адмінбудівлю зранку пікетували близько півтисячі одеситів з вимогами "відставки мера та членів міськради".

Щоб не допустити частину громадських активістів всередину будівлі, довкола мерії вишикувано два кордони правоохоронців, а біля центрального входу чатують "тітушки" - молодики в спортивному одязі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До порядку денного сесії включено низку важливих питань, але надзвичайно важливо вирішити питання про виділення матеріальної допомоги родинам потерпілих внаслідок пожежі 15 вересня у дитячому закладі "Вікторія". Зокрема, по 200 тисяч гривень - родинам загиблих дітей, по 100 тисяч — родинам потерпілих від пожежі і по 20 тисяч гривень - родинам дітей, які знаходилися в цьому корпусі під час нічної пожежі", - виніс на голосування пропозицію головуючий мер Одеси Геннадій Труханов.

За підтримку виділити кошти проголосували 60 депутатів.

На сесії виступив керівник міськуправління охорони здоров'я Євген Григор'єв, який поінформував членів міськради, що "троє дітей з "Вікторії" ще перебувають у лікарні, але двох медики мають намір сьогодні виписати. Також не підтверджується інформація про тріщину хребта третьої дитини".

Депутати взяли до уваги те, що ряд чиновників подали у відставку або відсторонені від посад на період слідства щодо причин і обставин пожежі у муніципальному закладі "Вікторія".

Також учасники сесії проголосували за взяття 1-мільярдного банківського кредиту для реалізації низки актуальних для міста проектів.

Після цього головуючий Труханов оголосив перерву для консультацій з головами фракцій та спілкування з мітингувальниками, які хочуть звіту щодо пожежі у "Вікторії".

Однак відбулися лише консультації мера з депутатами - представників мітингувальників, зокрема, Павла Кириленка та Юрія Дяченка до сесійної зали не допустили.

Після цього Труханов повернувся зі свого кабінету до сесійної зали і продовжує вести сесію, а велика група пікетувальників мерії перемістилася до адмінбудівлі облпрокуратури, де вимагають від облпрокурора Олега Жученка забезпечення законних прав та інтересів громадян.

Читайте також: Кабмін зняв мораторій на перевірку низки закладів через трагедію у "Вікторії"

Адмінбудівлю прокуратури теж охороняє кордон поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-