Одеський губернатор просить нагородити дітей, які рятували товаришів на пожежі у

Одеський губернатор просить нагородити дітей, які рятували товаришів на пожежі у "Вікторії"

Укрінформ
Голова Одеської обласної держадміністрації Максим Степанов звернувся до Президента з поданням про нагородження медалями Максима Тихончука і Катерини Ной, які на пожежі у таборі "Вікторія" врятували 23 дітей.
Про це він написав у Facebook.
"Підписав подання до Президента щодо присвоєння медалей "За врятовані життя" маленьким героям - 13-річному Максиму Тихончуку та 16-річній Катерині Ной. Вони витягнули з вогнища у "Вікторії" 23 дитини", - написав Степанов.
Він додав, що звернувся до голови ДСНС Миколи Чечоткіна з проханням підтримати подання.
15-річна Катерина Ной зуміла вивести з палаючого корпусу оздоровчо-спортивного табору "Вікторія" вісьмох молодших дітей, хоча сама зазнала опіків ніг і верхніх дихальних шляхів. Її госпіталізовано. 13-річний Максим Тихончук вивів із п'яти палат 15 дітей, дістав опіки рук, але попри це в понеділок, 18 вересня, пішов до школи.
Як повідомляв Укрінформ, в Одесі в ніч проти 16 вересня загорівся один із корпусів дитячого табору "Вікторія", в якому на той момент перебували понад 40 дітей. Внаслідок пожежі загинули діти: смерть двох дівчаток підтверджена, пошуки третьої тривають, незважаючи на те, що на згарищі були знайдені фрагменти трьох тіл.
За попередніми висновками, причиною займання стало порушення правил пожежної безпеки. 
За фактом пожежі відкрили кримінальне впровадження за ознаками ч. 2 ст. 270 ККУ (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-