У садках і школах Одеси знайшли численні порушення пожежної безпеки

У садках і школах Одеси знайшли численні порушення пожежної безпеки

Укрінформ
Комісія, яка перевіряла підготовку дитячих садочків і шкіл Одеси до нового навчального року, виявила велику кількість порушень вимог протипожежної безпеки.

Про це заявив голова Одеської ОДА Максим Степанов під час засідання оперативного штабу ДСНС під головуванням віце-прем’єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка щодо трагічних подій в дитячому таборі “Вікторія”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми буквально 12 вересня проводили засідання комісії ДСНС щодо підготовки дитячих садочків, шкіл до нового навчального року. Проведена величезна кількість перевірок, проведені перевірки всіх об'єктів і виявлена величезна кількість порушень: і непрацюючі пожежні сигналізації, і відсутність пожежних сигналізацій”, - сказав Степанов.

За його словами, подекуди навіть були відсутні плани евакуації дітей у разі виникнення пожежі.

“Я дав уже відповідне доручення керівнику Департаменту освіти, щоб в усіх без винятку школах були проведені й уроки відповідні, і навчання спільно зі службами ДСНС”, - сказав Степанов.

Читайте також: Пожежа в Одесі: "відмазати" винних не вийде - Зубко

Разом з тим він зауважив, що звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка з проханням взяти під особистий контроль розслідування пожежі в дитячому таборі “Вікторія”, а також не виключив, що до розслідування можуть залучити експертів від громадськості.

“Дав відповідне доручення і Національній поліції, і прокуратурі достатньо жорстко все перевірити. Більше того, перевірка повинна бути, починаючи з будівництва, з проекту, які матеріали використовувалися, яка використовувалася протипожежна система, сигналізація тощо”, - додав голова ОДА.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі в ніч на 16 вересня загорівся один із корпусів дитячого табору “Вікторія”, в якому на той момент перебували понад 40 дітей. Внаслідок пожежі загинули троє дітей.

За попередніми висновками, причиною загоряння стало порушення правил пожежної безпеки. За фактом пожежі відкрили кримінальне впровадження за ознаками ч. 2 ст. 270 ККУ (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). Затримано директора дитячого табору.

Крім того, співробітники поліції затримали і спільно з прокуратурою повідомили про підозру співробітниці табору, яка за функціональними обов'язками мала відповідати за пожежну безпеку.

В управлінні з надзвичайних ситуацій в Одеській області зазначили, що в таборі вже кілька місяців не працювала протипожежна сигналізація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-