Пожежа у таборі в Одесі: порушили дві справи, тривають обшуки

Пожежа у таборі в Одесі: порушили дві справи, тривають обшуки

Укрінформ
Одеські правоохоронці розслідують трагедію, що сталася в ніч на суботу в дитячому таборі "Вікторія", у рамках двох кримінальних проваджень. Услід за поліцією, що розслідує порушення вимог пожежної безпеки, відкрила кримінальне провадження прокуратура Одещини.

Про це повідомляє прес-служба облпрокуратури. 

"Прокуратура області розпочала досудове розслідування за фактами недбалості службових осіб райвідділу Державної служби з надзвичайних ситуацій та органів місцевого самоврядування (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України). Проводяться слідчі дії у Київському райвідділі ГУ ДСНС в області, Київській райадміністрації Одеси та в департаменті освіти і науки Одеської міськради", - зазначили в облпрокуратурі.

Слідчі вилучають документацію стосовно введення в експлуатацію, функціонування, перевірок у дитячому таборі "Вікторія".

Читайте також: Виклали відео гасіння пожежі в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі

У прокуратурі уточнили, що раніше було повідомлено про підозру директору дитячого спортивно-оздоровчого табору "Вікторія" за ознаками ч. 2 ст. 270 (порушення вимог пожежної безпеки, що спричинили загибель дітей) Кримінального кодексу України.

Крім того, співробітники поліції затримали і спільно з прокуратурою повідомили про підозру співробітниці табору, яка за функціональними обов'язками мала відповідати за пожежну безпеку в цьому оздоровчому закладі.

Як повідомляв Укрінформ, хід розслідування цих резонансних справ взяв на контроль голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов.

В Одесі в ніч на 16 вересня загорівся один із корпусів дитячого табору «Вікторія». На той момент у таборі перебували понад 40 дітей. У результаті пожежі загинули троє дітей і двоє госпіталізовані. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-