Пожежа в одеському таборі: підозрюваним сьогодні обиратимуть запобіжний захід

Пожежа в одеському таборі: підозрюваним сьогодні обиратимуть запобіжний захід

Укрінформ
Запобіжний захід двом особам, яким оголосили про підозру у справі щодо масштабної пожежі в дитячому таборі Одеси, обиратимуть, швидше за все, у неділю, 17 вересня.

Про це в ексклюзивному коментарі телеканалу "112 Україна" заявив радник голови поліції Одеської області Руслан Форостяк.

"На сьогодні двом особам оголошено про підозри. Це директор табору і його помічник, який відповідав за протипожежний стан", – зазначив він.

За словами Форостяка, слідчі дії тривають.

Він зазначив, що попри вихідні учора експерти вийшли на роботу для проведення судово-медичних, генетичних експертиз.

"Коло осіб, причетних до цієї проблеми, буде ширшим, і всі особи, причетні до експлуатації, а також ті, які мають ознаки халатного відношення чи порушень протипожежної безпеки, будуть притягуватися до відповідальності", – наголосив Форостяк.

Читайте також: Пожежа в одеському таборі: Зубко у понеділок скликає штаб ДСНС

Радник голови Нацполіції в області повідомив, що стан двох потерпілих дітей задовільний. Одну дівчинку батьки збираються забрати сьогодні додому, інша ще перебуватиме на стаціонарному лікуванні.

Він також повідомив, що учора в приміщенні Одеської облдержадміністрації голова ОДА зібрав усіх силовиків, експертів та заслухав стан справ щодо трагедії. Кожен із керівників відповідних підрозділів доповів про план дій.

Коментуючи ситуацію під Одеською мерією, Форостяк зазначив, що вчора все закінчилося "більш-менш мирно, незважаючи на штовханину". За його словами, батьки потерпілих дітей домовилися на сьогодні про зустріч із головою ОДА та іншими чиновниками.

Як повідомлялося, пожежа в дитячому комплексі Вікторія сталася пізно увечері 15 вересня. Вогонь знищив двоповерховий корпус, в якому перебували 42 дитини. Внаслідок пожежі загинуло троє дівчат, двох госпіталізовано.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 270 ККУ "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки". В порядку ст. 208 КПК України затримано директора дитячого табору. Запобіжний захід буде обрано судом.

Увечері 16 вересня більше двохсот одеситів, в тому числі батьки дітей, які були під час пожежі у муніципальному дитячому комплексі "Вікторія", пікетували адмінбудівлю Одеської міськради. Учасники акції протесту звинувачують чиновників мерії у безвідповідальності, що призвела до загибелі дітей. Люди кілька разів намагалися штурмувати будівлю мерії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-