Одеський табір після пожежі закрили, директора госпіталізували з серцевим нападом

Одеський табір після пожежі закрили, директора госпіталізували з серцевим нападом

Фото
Укрінформ
В Одесі через загибель двох дітей внаслідок масштабної нічної пожежі і несправну протипожежну систему спортивно-оздоровчий комплекс "Вікторія" закрито, а директор закладу Петрос Саркісян потрапив із серцевим нападом до лікарні.

Про це йшлося на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому виступили виконувач обов'язків начальника Одеського облуправління ДСНС Вадим Шулюк та керівник ГУ Нацполіції в області Дмитро Головін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі встановлено, що під час пожежі у спортивно-оздоровчому комплексі виявлено тіла двох загиблих дітей, а третю дівчинку продовжують розшукувати. Будемо сподіватись, що вона жива - просто треба знайти", - зазначив голова Одеської ОДА Максим Степанов.

За його словами, родинам двох загиблих дітей наразі буде виплачено 40 тисяч гривень, а ще по 200 тисяч гривень має виділити обласна рада, сесія якої відбудеться 22 вересня

Степанов також нагадав, що підписав розпорядження про дводенну жалобу в області через трагедію у спортивно-оздоровчому комплексі. 

Крім того, голова ОДА підкреслив, що поліція розслідує обставини і причини виникнення пожежі через ігнорування дирекцією вимог пожежної безпеки після завершення реконструкції закладу компанією "Південь-Укрбуд".

Пожежа в дитячому таборі Одеси / Фото: Ляшонок Сергій. Укрінформ

"Ще 3 травня я видав розпорядження щодо підготовки закладів до літнього відпочинку, а 1 червня ми провели засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому вирішили створити робочі групи з перевірки стану протипожежної безпеки оздоровчих та розважальних закладів. 23 червня перевірили стан протипожежної безпеки, в тому числі спортивно-оздоровчого комплексу "Вікторія", зробили припис дирекції стосовно усунення недоліків. Головні недоліки - після завершення цьогорічної реконструкції закладу не було підключено сучасну систему протипожежної безпеки, не діяла сигналізація. Чому це не зроблено, належить протягом тижня з'ясувати правоохоронцям", - наголосив Степанов.

У свою чергу заступник очільника облуправління ДСНС Михайло Вовк додав, що "сучасна протипожежна система спортивно-оздоровчого комплексу вартістю 11 мільйонів гривень була відключена ще 23 червня. На дирекцію закладу, який очолює Петрос Саркісян, було накладено штрафні санкції і зобов'язано невідкладно усунути порушення. Однак припис не виконали".

Начальник обласної поліції акцентував, що "триває розслідування кримінального провадження за ознаками ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Призначено низку експертиз, в тому числі пожежно-технічну".

Головін додав, що директор комплексу "Вікторія" вночі госпіталізований із серцевим нападом до лікарні. Наразі він там залишається під охороною поліції, сказав начальник поліції.

За словами директора міського департаменту освіти Олени Буйневич, "сьогодні усі корпуси комплексу "Вікторія" закрито - включно до завершення слідства та перевірки державними службами".

“Ми не можемо продовжувати роботу. Після завершення слідчих дій будемо ухвалювати окреме рішення про введення закладу в експлуатацію після реконструкції загальною вартістю 60 мільйонів гривень”, - додала Буйневич.

Як повідомляв Укрінформ, пізно увечері 15 вересня сталася пожежа в дитячому спортивно-оздоровчому комплексі "Вікторія" в Одесі. Площа пожежі становила 560 кв. м. В будівлі перебували 42 дитини.

Читайте також: На Одещині оголосили жалобу через загибель дітей під час пожежі у таборі

Внаслідок пожежі двоє дітей загинули, ще двоє зазнали травм. Тривають пошуки ще однієї зниклої дівчинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-