Поліція розкрила за добу три

Поліція розкрила за добу три "замінування"

Укрінформ
Працівники поліції протягом доби встановили особи "мінерів", які зробили неправдиві повідомлення про мінування торговельного закладу на Дніпропетровщині, а також музею і навчального закладу – на Запоріжжі.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України. 

"Упродовж доби до поліції надійшло кілька повідомлень від невідомих осіб про начебто закладення ними вибухівки. Об’єктами замінування називалися один із супермаркетів у м. Кривий Ріг Дніпропетровської області, а також музей і один з навчальних закладів на території Запорізької області. Правоохоронці  провели всі необхідні заходи та не виявили небезпечних предметів у вказаних "мінерами" місцях", - йдеться у повідомленні.

Також оперативники встановили особи зловмисників. Виявилося, що в місті Кривий Ріг неправдиве повідомлення про замінування зробила 26-річна місцева мешканка, яка перебувала в стані алкогольного сп’яніння.

Читайте також: СБУ затримала трьох «телефонних терористів» у різних регіонах країни

У Запорізькій області поліція з’ясувала, що два неправдивих повідомлення зробив 16-річний підліток. Він пояснив, що "замінував" власну школу з хуліганських спонукань.

За даними фактами відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Правопорушникам може загрожувати позбавлення волі на строк до шести років.

Нагадаємо, минулої доби на Херсонщини поліцейські оперативно виявили особу псевдомінера школи.

Також у Львові поліцейські встановили особу підлітка, котрий повідомив про начебто замінування кінотеатру, куди його не пустили, та нещодавно у Житомирі поліцейські розшукали нетверезого чоловіка, який повідомив про "замінування" рейсового автобуса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-