На Сумщині викрито виробництво сурогатного алкоголю на понад 7 мільйонів

На Сумщині викрито виробництво сурогатного алкоголю на понад 7 мільйонів

Укрінформ
Співробітники податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби викрили у Сумській області групу осіб, які із неякісної сировини незаконно виготовляли алкоголь у промислових масштабах. 

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила завідувач сектору комунікацій головного управління ДФС у Сумській області Тамара Шевченко.

"Злочинна схема роботи полягала в наступному: у Республіці Молдова закуповувався концентрат протиобліднювальної рідини (автомобільний омивач скла), далі шляхом промислового очищення з нього добували спирт, який надалі використовували для незаконного виготовлення алкогольних напоїв, реалізовувати які планувалося у різних регіонах України”, - розповіла Шевченко.

Вона наголосила, що продукція могла призвести до масового отруєння людей.

Читайте також: Кубів заявляє про загрозу рейдерського захоплення до 3000 гектарів землі

За наслідками проведених у четвер, 14 серпня, слідчих дій у складському приміщенні на околиці Конотопа виявлено та вилучено майже 45 тисяч літрів сировини для виготовлення алкоголю, розфасованого у 5-літрові пластикові ємності, вартістю понад 7,2 млн грн.

Досудове розслідування за фактом незаконного виготовлення та зберігання з метою збуту підакцизних товарів триває. Відомості до ЄРДР внесено за ч.3 ст.204 КК України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-