Будівництво міні-ГЕС на річках Тячівщини обговорять на громадських слуханнях

Будівництво міні-ГЕС на річках Тячівщини обговорять на громадських слуханнях

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль розпорядився провести на Тячівщині громадські слухання щодо будівництва міні-ГЕС на річці Тересва – у відповідь на численні звернення громад сіл, які зачіпає це будівництво.

Про це повідомляє прес-служба голови Закарпатської ОДА.

«Голова ОДА підписав розпорядження «Про проведення громадських слухань», яким зобов’язав голову Тячівської райдержадміністрації забезпечити проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів документації для будівництва каскаду міні-ГЕС на р. Тересва за межами сіл Калини, Ганичі та Бедевля. Розпорядження стало відповіддю на чисельні звернення мешканців с. Ганичі, котрі виступають категорично проти будівництва міні-ГЕС, однак не можуть висловити свою думку на громадських слуханнях через блокування з боку керівництва села», - йдеться в повідомленні.

Як сказано в документі, у разі не проведення належних громадських слухань, передбачених законодавством, відповідні розпорядження голови Тячівської РДА про розроблення детального плану території для будівництва малих гідроелектростанцій будуть скасовані.

Таким чином у резонансному питанні про будівництво каскаду міні-ГЕС на р. Тересва буде поставлено крапку, зазначають у прес-службі Москаля.

Читайте також: Південний Буг потребує «водяного перемир'я»

Як раніше повідомляв Укрінформ, скандал із громадськими слуханням щодо міні-ГЕС на річках Хустщини розгорівся цього літа. Громадяни місцевих сіл, на теренах яких планували зводити електростанції, виступали проти будівництва. Дійшло навіть до перекриття обласної дороги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-