Громадська організація з Луцька шпигувала за Соболєвим і Семенченком - СБУ

Громадська організація з Луцька шпигувала за Соболєвим і Семенченком - СБУ

Укрінформ
Представники громадської організації "Варта порядку" в Луцьку здійснювали незаконне втручання в приватне життя осіб на Волині: стежили за політиками, знімали фото та відео й купували засоби таємного спостереження.

Про це сьогодні під час брифінгу в Луцьку розповів начальник Управління Служби безпеки України у Волинській області Юрій Фелонюк, повідомляє "Волинь24".

"Очільник обласного управління СБУ Юрій Фелонюк показав кілька записів розмов керівника громадського формування «Варта порядку» Олександра Тиводара. У цих розмовах Олександр Тиводар дає вказівки керівнику підрозділу «Варти порядку» Роману Демидюку стежити за нардепами від «Самопомочі» Єгором Соболєвим і Семеном Семенченком, коли ті перебували у Луцьку, а також за депутатом Луцькради Юлією Вусенко", - йдеться у повідомленні.

Є свідчення і про те, як Тиводар давав вказівку купити «жучки», вбудовані у годинники і кулькові ручки.

Відзняті відео очільник «Варти порядку» просив передавати головному редактору видання «Під прицілом» Петрові Сосницькому та директору ТРК «Аверс» Наталії Московці, зазначає видання.

За словами Фелонюка, це лише маленька частина матеріалів, яку можна оприлюднити до закінчення слідства.

Читайте також: Грицак домовився з нардепами про групу, що займеться проблемами бізнесу

Видання нагадало, що 8 серпня правоохоронці затримали керівника «Варти порядку» Олександра Тиводара. В офісі громадського формування та у нього вдома знайшли засоби для стеження, завезені в Україну контрабандою.

Як зазначено на сайті самої "Варти порядку", це громадське формування було створене в Луцьку 22 листопада 2011 року і допомагало дільничним інспекторам міліції в забезпеченні громадського порядку в Луцьку. Під час Революції Гідності з 20 лютого 2014 року ГФ “Варта порядку” патрулювала місто. Пізніше було створено два загони – підрозділ швидкого реагування (основу якого складають воїни-афганці, учасники бойових дій) і загін для надання допомоги національній поліції в охороні громадського порядку.

У місцевих ЗМІ "Варту порядку" іноді називають "приватною армією" голови обласної ради Ігоря Палиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-