В Одесі активісти розбирають будівлю, споруджувану поряд з

В Одесі активісти розбирають будівлю, споруджувану поряд з "будинком-стіною"

Фото
Укрінформ
В Одесі під час акції проти спорудження житлового будинку поряд із знаменитим "будинком-стіною" у Воронцовському провулку активісти почали самостійно зносити скандальну будівлю.

В акції протесту проти незаконної забудови взяли участь активісти громадських організацій "Національний спротив", "Правий сектор", "Автомайдан Одеси" та інших, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас крадуть місто! Не одразу, а по шматках: раніше Аркадію, вчора - черговий парк чи зелену зону, а сьогодні "будинок-стіну" в центрі міста. Про це нахабне будівництво без будь-якої відстані від архітектурної пам'ятки чимало сказано й написано - усім, хто має хоч крихту здорового глузду зрозуміло, що це є і якою є позиція влади", - зазначив учасник протесту, екс-лідер одеського "Правого сектора" Сергій Стерненко.

Читайте також: В Одесі горів центральний автовокзал: евакуювали 70 осіб

За його словами, у представників громадськості немає іншого вибору, як самим захищати визначну туристичну пам'ятку Одеси - "будинок-стіну" - від власника будови. Тому й вийшли на акцію протесту, незважаючи на те, що влада привела у Воронцовський провулок близько ста бійців Національної гвардії та поліції Одеси.

Учасники акції озвучили основні вимоги: збереження унікального вигляду пам'ятки архітектури "будинку-стіни", що відповідає архітектурно-історичному ансамлю Воронцовського провулка.

Активісти зносять будівлю в Воронцовському провулку. Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Не обійшлося без штовханини з правоохоронцями і травм. Однак, зрештою, близько 50 активістам з ломиками та молотками вдалося прорватися на другий поверх будівельного об'єкта, споруджуваного всупереч протестам громадськості одним з одеських банкірів, і зруйнувати будівельні конструкції. При цьому уламком цеглини було поранено одного з учасників акції - його доставила до медзакладу машина швидкої допомоги.

Варто зазначити, що за власників новобудови поряд з "будинком-стіною" вступився мер Одеси Геннадій Труханов. За його словами, забудовник має всі необхідні документи для зведення житлового будинку, а проект узгоджений з владою міста з метою збереження ілюзії "будинку-стіни": другий поверх у новобудові мають зводити із відступом углиб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-