Іудейський Новий рік в Умані: прикордонники посилено готуються до зустрічі прочан

Іудейський Новий рік в Умані: прикордонники посилено готуються до зустрічі прочан

Укрінформ
Державна прикордонна служба України залучить додаткові резерви для зустрічі прочан-хасидів, які прямуватимуть в Умань на святкування іудейського Нового року Рош Ха-Шана.

Про це повідомляє прес-центр ДПСУ.

"Загалом для організації пропуску через державний кордон зазначеної категорії осіб Держприкордонслужба збільшить кількість робочих місць і прикордонних нарядів із залученням додаткових резервів. З персоналом, що залучатиметься до здійснення прикордонного контролю паломників-хасидів, проводитимуться відповідні тренінги та практичні заняття", - йдеться у повідомленні.

У Службі зазначили, що торік в пунктах пропуску на державному кордоні оформили понад 30 тисяч паломників, а цьогоріч очікують прибуття 40 тис. прочан.

Як повідомляв Укрінформ, під час святкування Рош Ха-Шана, який цьогоріч припадає на 20-22 вересня, забезпечувати громадський порядок в Умані будуть близько 500 працівників поліції, а також щонайменше 15 працівників поліції Держави Ізраїль.

У райцентрі 17-27 вересня буде розгорнуто зведений загін у складі 92 чоловік особового складу та 19 одиниць пожежно-рятувальної техніки, водолазне відділення, хімічна та піротехнічна групи. Крім того, у місцях масового перебування паломників передбачено цілодобове чергування особового складу та пожежно-рятувальної техніки.

Читайте також: Традиційне паломництво: Умань цього року очікує близько 40 тисяч хасидів

Щорічно у вересні під час святкування іудейського Нового року хасиди з усього світу їдуть до могили свого духовного наставника, цадика Нахмана в Умані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-