Закарпатцям першим у країні презентували фільм про контрабанду «Межа»

Закарпатцям першим у країні презентували фільм про контрабанду «Межа»

Укрінформ
В Ужгороді увечері 29 серпня відбулася ексклюзивна презентація фестивальної версії словацько-української стрічки «Межа», що вже має резонанс у світі, - про контрабанду на кордоні. 

Фільм в Ужгороді презентували актори стрічки Римма Зюбіна, Андрей Гриц, Євгеній Лібезнюк, Володимир Геляс та продюсер фільму Андрій Єрмак.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі Закарпатської ОДА.

«В Ужгороді ексклюзивно презентували фестивальну версію словацько-української стрічки «МЕЖА», також із закарпатцями зустрілися актори та автори фільму. Майже за 2 місяці до старту кінопрокату фільму «Межа» в Україні його фестивальну версію представили саме закарпатцям — мешканцям того регіону, де, власне, і проходили зйомки стрічки. Фільм в Ужгороді особисто презентували актори стрічки Римма Зюбіна, Андрей Гриц, Євгеній Лібезнюк, Володимир Геляс та продюсер фільму Андрій Єрмак», - повідомила прес-служба.

Світова прем'єра стрічки відбулася 3 липня 2017-го на 52-му Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах (Чехія), де фільм брав участь у конкурсній програмі, а його прокат стартував у Словаччині, де за перші три тижні фільм переглянули понад 300 тис. глядачів – це рекордна для Словаччини цифра.

«Історія нашого фільму бере свій початок саме з прикордонної Закарпатської області. Тут жили прототипи наших героїв. Тут відбувались події, що надихнули на створення кінострічки. Тому так важливо показати фільм саме закарпатцям — поспілкуватись із місцевими жителями, почути їхню думку про фільм», — коментує презентацію продюсер фільму Андрій Єрмак.

За словами акторки, уродженки Ужгорода Римми Зюбіної, на сьогоднішній день фільм «Межа» у Словаччині є найпопулярнішим. "Сподіваюсь, що і закарпатцям було цікаво подивитись, як ми працювали зі словацькими кінематографістами. Адже ця тема тут стосується кожного. Бо про життя у прикордонній зоні тут знають, як ніхто інший», — зауважила Зюбіна.

«Межа» — це стрічка, про яку ще до офіційного релізу написали видатні світові видання «The Hollywood Reporter» та «Variety». Цей фільм уперше за багато років представляв Україну в основній конкурсній програмі кінофестивалю у Карлових Варах, що входить до переліку фестивалів категорії «А». До того ж, саме стрічка «Межа» здобула на фестивалі один із найголовніших призів – Кришталевий глобус за найкращу режисерську роботу.

Як повідомляється, великий ажіотаж навколо фільму спричинений не лише успіхом стрічки на кінофестивалі, а й рецензіями світових кінокритиків, які порівняли «Межу» з найкращими роботами Гая Річі, та «Хрещеним батьком» Копполи.

Вихід фільму у прокат в Україні планується з 16 листопада цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-